Fällkniven F1 Wolf

1 998 kr

Vill du göra kniven mer personlig? Om ni önskar gravera kniven ingår det utan extra kostnad. Läs mer längre ner på sidan. 


Fällkniven F1 - Kniven som alla bör ha med sig i skogen! Den är till för att användas och den tål mer än du anar. Denna kniv är sedan 1995 flygvapnets officiella överlevnadskniv och används också inom andra delar av det svenska försvaret. 

Fällkniven är stolta över att model F1 passerar internationella, militära krav vad avser styrka, personsäkerhet och prisvärdhet med bred marginal. Därför kan ingen annan kniv mäta sig med en F1 om man väger samman dessa tre faktorer.

Modellens behändiga men kraftfulla format, den genomtänkta designen och det starka stålet är bara några av de detaljer som gör att man verkligen kan lita på denna kniv. Fällkniven lämnar därför tio års garanti på knivarna, avseende material- och fabrikationsfel.

Denna variant av F1 har det nya specialstålet Lam. VGwolf (VG7). Det skiljer sig från andra rosttröga specialstål genom sin ovanligt höga halt av volfram (1.25 %) och det leder bl a fram till en kniv som håller skärpan bättre än de flesta samt är lite starkare. 

Välj slida: hygienisk plastslida i zytel (+0kr) eller en stängd slida i läder med dubbla mellanlägg (+200kr)

 

Mer information

StålLam. VG7
Hårdhet (HRC)59
EggKonvex
TångeGenomgående bred tånge
SkaftmaterialThermorun
SlidaLäder eller Zytel,
Vikt, endast kniv (g)149
Bladlängd (mm)98
Bladtjocklek (mm)4,5
Totallängd (mm)213
CoatingBlankt bladDenna kniv går att beställa med valfri textgravyr på knivbladet utan extra kostnad!

Vill du ha gravyr på kniven skriver du din gravyrtext och val av typsnitt i meddelanderutan i kassan eller mailar till [email protected] 

Du kan välja mellan dessa typsnitt: